Geen leaseauto maar een tiny office van de baas

Geen leaseauto maar een tiny office van de baas: de toekomst van thuiswerken

Een comfortabele thuiswerkplek in plaats van een leaseauto als vergoeding van je baas? Steeds meer bedrijven die voorheen leaseauto’s aanboden als onderdeel van een baan, denken nu na over een vergoeding voor een geschikte thuiswerkplek. En niet verwonderlijk. Met steeds meer thuiswerkers is er minder vraag naar leaseauto’s, maar des te meer naar een goede, comfortabele werkplek die ervoor zorgt dat de prestaties er niet op achteruit gaan.

Hybride werken is een blijver

Thuiswerken was al populair de afgelopen jaren, maar door de pandemie is het inmiddels noodzaak. Bijna iedereen werkt thuis, ofwel gedeeltelijk (hybride) of de hele week. Hybride werken houdt in dat medewerkers zowel op kantoor als thuis werken. Zo’n hybride manier van werken heeft vanwege de coronacrisis een vlucht gemaakt.

Voorheen werkten we alleen sporadisch een dag thuis, wanneer er een kind ziek was of wanneer je thuis moest zijn voor een levering of de loodgieter. Nu is de verwachting dat we dit in de toekomst op structurele basis blijven doen. En dat zou goed nieuws betekenen voor verkeer en milieu. Minder auto’s op de weg, minder files, minder uitlaatgassen.

Werken aan de keukentafel

Thuiswerken kan voor sommige werknemers heel prettig zijn, maar niet iedereen heeft daarvoor een geschikte werkruimte. Zeker wanneer de kinderen ook thuis zijn van school, en er een deadline aankomt, kan de stress hoog oplopen. Als je geluk hebt, heb je een zolderruimte of aparte slaapkamer kunnen omtoveren tot kantoor, maar veel kleinbehuisden werken aan de keukentafel.

Met een kleuter die continue de aandacht vraagt wordt een videogesprek een drama en is het moeilijk concentreren, laat staan dat je dat rapport op papier krijgt. Ook zonder kinderen is het niet altijd ideaal om thuis te werken. Werk je samen met je partner in dezelfde ruimte, en een van de twee is de hele dag aan het bellen met klanten, dan leidt ook die situatie snel tot irritatie. Wat is daaraan te doen?

Een goede thuiswerkplek leidt tot betere prestaties

Met een tiny office, zoals onze OfficeCube, kun je ongestoord in je eigen minikantoor werken. Zet hem in je tuin, stap vanuit je huis je kantoorruimte binnen en je kunt de hele dag lekker rustig aan de slag. In een OfficeCube kun je productiever werken in een prettige omgeving voorzien van alle gemakken van een modern kantoor. Dit flexibele kantoortje heeft zulke compacte afmetingen dat je hem kwijt kunt in zelfs de kleinste hoekjes van je stadstuin of parkeerplaats. En een bouwvergunning is niet nodig.

En wat als de coronacrisis eindelijk voorbij is? Gaan we dan massaal terug naar kantoor in onze leaseauto’s? Uit onderzoek blijkt het tegendeel. Een aanzienlijk deel (ruwweg 40-60%) van de thuiswerkers geeft nu al aan na de coronacrisis vaker te willen thuiswerken dan voorheen. Een geschikte kantoorplek thuis is daarom een ideale oplossing. Helemaal perfect als je werkgever hiervoor een vergoeding wil geven. Uiteindelijk komt het jouw prestatie alleen maar ten goede. En verander je van baan? Dan wordt de OfficeCube gewoon weer opgehaald. Net als je leaseauto.

Post by OfficeCube Info

Comments are closed.