Techniek

HomeTechniek
Hoogwaardig Design

Onze OfficeCubes worden gebouwd met hoogwaardige duurzame materialen. Materialen met dezelfde kwaliteitseisen als in de woningbouw. Mede hierdoor garanderen wij een levensduur van wel 50 jaar. Na de levensduur is 95% van de gebruikte materialen her te gebruiken.

Ramen, Deuren & Hang- en sluitwerk

De vaste ramen en het glas in de deuren zijn voorzien van HR++ veiligheidsglas. De kozijnen zijn van hardhout gelakt in RAL 7016. De deuren zijn voorzien van sloten met het KOMO- en politie keurmerk.

Elektra

De OfficeCube heeft aan de buitenzijde een 220V elektra-aansluitpunt. Met deze aansluiting wordt de gehele Cube integraal van elektriciteit voorzien. Aan de binnenzijde heeft de Cube zes contactdozen. Vier wandcontactdozen in de achterzijde en twee in de vloer.

Dakbedekking, Plafond & Vloer

De dakbedekking bestaat uit EPDM-Folie, houtvezel en PIR-isolatie. Het plafond is voorzien van Agnes plafondpanelen. De vloer in de OfficeCube is voorzien van duurzaam en geluiddempend laminaat.

Constructie & Gevelbekleding

De OfficeCube is gebouwd onder een gepatenteerd kubus-design en heeft een volledige houtbouw-constructie. Het frame met kenmerkende afgeronde hoeken is gemaakt van tropisch hardhout. Het binnenwerk is gemaakt van FSC-gecertificeerd zachthout. De gevelbekleding is van Platowood Vuren. Platowood is een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met een zeer lange levensduur van 50 jaar en is afkomstig uit FSC®-gecertificeerde bossen in Noord-Europa. Het hout is geplatoniseerd, ook welhydro-thermische modificatie genaamd, waardoor het hout in een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met goede vormvastheid verandert. De witgele natuurlijke kleur van vurenhout wordt tijdens het platoniseren ingeruild voor een warme bruine kleur. Kenmerkend voor vurenhout is de aanwezigheid van noesten, harszakken en andere kleine tekeningen op het hout. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat Platowood Vureneen levendige en natuurlijke uitstraling heeft.

Isolatie

Een OfficeCube wordt gebouwd onder dezelfde voorwaarden die gelden in de huizenbouw. Hierdoor is de isolatie van een OfficeCube zeer hoogwaardig en daarmee uniek in de kantorenmarkt. De isolatiewaarde wordt aangeven in een zogenoemde RC-waarde. Dit is een waarde die gebruikt wordt in de bouw om isolatiewaarden van constructies als muren, vloeren, daken, wanden en glas aan te duiden. Buitenwanden RC-waarde: 2.2, vloer RC-waarde: 5.7, dak RC-waarde: 5.3.

Fundering

De OfficeCube heeft geen betonnen fundering nodig. Door zijn innovatieve technisch constructie is de Cube zelfdragend. Het is echter wel van groot belang dat de Cube waterpas geplaatst wordt op een vast solide ondergrond ter hoogte van het maaiveld. Een vaste solide ondergrond is bijvoorbeeld een (terras)tegelvloer, korrelmix of een schroeffundering.

Wanden

De buitenwanden zijn geïsoleerd met houtvezel. Tussen de gevelbekleding en de isolatie is de Cube voorzien van gespecialiseerd SIGA-doek voor een waterdicht en damp open systeem. Dat betekent dat er geen vocht naar binnen kan, maar dat de Cube wel ademt. Aan de binnenzijde zijn de wanden voorzien van MDF-wandpanelen in de kleur wit.

Airconditioning

Design, Productie, Transport & Installatie in eigen beheer

color
https://officecube.nl/wp-content/themes/hazel/
https://officecube.nl/
#c1c1c1
style2
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off